Wat je precies moet doen als je telefoon in contact is gekomen met water.

De telefoons van tegenwoordig kunnen bijna alles! Helaas kunnen ze nog steeds niet tegen water. Telefoons zijn erg glad en wanneer je dan bij water in de buurt bent, kan dat nog wel eens grote gevolgen hebben voor jou en jouw telefoon.

 

Wanneer het dan toch eens gebeurd, je telefoon komt in aanraking met te veel water, dan is het volgende aan te raden, want in de meeste gevallen kan hij nog gered worden.

 

  • De eerste stap is, haal de telefoon zo snel mogelijk uit het water, want hoe langer hij erin ligt, hoe meer water er in kan trekken. Ook moet je direct de batterij uit je telefoon zien te halen.
  • Haal na het verwijderen van de batterij alle andere onderdelen die beschadigd kunnen raken, zo snel mogelijk uit de telefoon. Verwijder het vocht dat zichtbaar is met een klein stukje keukenrol.
  • Hierna moet je een bak vullen met droge rijst en stop hier de onderdelen in, zodat het vocht in de rijst kan trekken.
  • Wees geduldig en wacht minstens een dag met het weer testen van de telefoon, wanneer je dit te vroeg doet en er zit nog vocht in je telefoon, kan het vocht kwaad stichten en leiden tot onherstelbare schade.
  • Maak na een dag de keus en zet de telefoon weer aan. Als de telefoon het niet doet, ga dan naar een telefoonwinkel en kijk of ze daar nog wat voor je kunnen betekenen.
  • Natuurlijk is de laatste stap om het de volgende keer te voorkomen en het niet nogmaals hoeven uit te voeren van deze stappen.

Lees meer over telefoon reparaties hier.